Carolina Tangstad
Pædagogisk leder

”At give børn en god start på livet”, hvor de føler sig set, hørt og anerkendt. Det er i mine øjne centrale værdier, der giver barnet tryghed og motivation til at udforske verden og udvikle sig til det, det er skabt til. Som børnehaveleder og -pædagog brænder jeg for at skabe en børnehave, hvor der er tydelige rammer og struktur for både børn, personale og forældre således at børnene kan føle sig trygge og overskue deres hverdag. Jeg ønsker at det skal være et sted, hvor børnene synes, at ”Det er rar at gå i børnehave”, fordi de bliver mødt af tydelige og kærlige voksne og de får mulighed for at lege med deres venner. Jeg brænder for at skabe et sted, hvor de fysiske rammer tilgodeser børnenes forskellige interesser for leg. At skabe et sted, hvor børnene kan føler sig trygge og tillid til dem omkring sig er ikke noget vi som institution gør alene, men i samarbejde med forældrene.

Iben
Pædagogmedhjælper

Jeg føler mig utrolig heldig og velsignet over, at få lov til at arbejde i børnehaven. Det der særligt motiverer mig i mit arbejde er, når jeg har en tæt kontakt med børnene, og kan være med til at skabe en tryg, rolig og omsorgsfuld hverdag for dem. En hverdag hvor de kan udvikle sig gennem leg og læring, skabe relationer og venskaber på tværs af deres alder. Jeg elsker at se børns nysgerrighed på verdenen, og at de ikke er bange for at udfordre og udfolde den – og jeg vil glæde mig til at understøtte denne livsenergi gennem fordybelse og samvær med dem. Det bliver også fantastisk, at bidrage til og støtte børnene i at skabe og vedligeholde gode sociale relationer – en kompetence, der har stor betydning for deres videre liv. At være den der dagligt er med til at gøre en positiv forskel i børns liv, er for mig meningsfuldt arbejde.

Cecilie
Pædagog

Jeg synes det er spændende og sjovt at arbejde med børn, særligt at opleve deres umiddelbarhed til livet og hverdagen. Jeg ønsker som pædagog at skabe et trygt fællesskab og en kultur i børnehaven, hvor der netop er plads til denne umiddelbarhed. Et fællesskab hvor det enkelte barn føler der er plads til det, så barnet tør udfolde og undersøge verdenen med sin naturlige nysgerrighed – udvikle sin fantasi, skabe trygge relationer og leg. Jeg brænder for at se den enkelte og styrke dets evner i det store fællesskab. Jeg nyder at gribe barnets idéer og udvikle på dem, få dem til at ske, om det er en leg, noget kreativt eller noget helt tredje. Mest af alt ønsker jeg, at det enkelte barn får en følelse af at det har værdi præcis som det er.

Amalie
Pædagog

Tekst på vej ...

Julie
Pædagog

De fleste af os kan nok huske, at der på et eller andet tidspunkt i vore børnehave- eller skoleliv har været en voksen, der forstod os særlig godt, en vi var trygge ved og kunne gå til, hvis noget gik os på. Sådan en voksen vil jeg gerne være. At skabe en omsorgsfuld og tryg base for børnene er den største drivkraft for mig – for derigennem kan vi udforske, eksperimentere og udfolde os. Derudover er det en stor glæde for mig at bidrage til at styrke børnenes handlekompetence, nysgerrighed og madmod gennem alle de spændende aktiviteter, lege og udflugter, der er en del af børnehavens hverdag. Som bonus får jeg en masse skønne guldkorn og gode perspektiver fra børnene.

Ghita
Pædagogmedhjælper

Jeg finder meget mening i at arbejde med børn, fordi jeg kan se, at de konstant udvikler sig og lærer nyt. Det er vigtigt for mig at møde børnene der, hvor de er, om end det er i fantasiens verden eller i et trøstende kram. Muligheden for at gøre en forskel i et barns liv og udvikling motiverer mig hver dag til at engagere mig i mit arbejde.

Rikke
Pædagog

Jeg arbejder som pædagog , da arbejdet med børn giver mig glæde og energi i hverdagen. Børnehavetiden er en vigtig tid for barnet, da det er her børnene udvikler sig individuelt som menneske, men i høj grad også socialt i fællesskabet med andre børn. Jeg nyder at se den udvikling der sker igennem børnenes leg, og deres måde at møde verden på.

Mingus
Musikpædagog

Tekst på vej ...

Jakob
Pædagogmedhjælper

Jeg er vild med at kunne hjælpe børn med at skabe relationer, se dem udvikle sig og se dem finde på sjove og skøre lege med hinanden. Og ikke mindst hjælpe dem med at tage det ekstra skridt der skal til før de starter på nye kapitler. Derfor er det fedt at være pædagogmedhjælper i Lygtens børnehave.