Hvornår skal vi senest være i børnehaven?

Vi opfordrer til, at I afleverer jeres barn i god tid, inden dagens aktiviteter starter. Vi anbefaler, at I senest afleverer kl. 09.00 tirs-, ons-, torsdag og kl. 09.30 man-, og fredag. Husk at sige ordentligt farvel!

Hvis I kommer senere end kl. 09/09.30, skal I give besked til stuen. De dage, hvor der er planlagte aktiviteter (se ugeplanen) anbefaler vi, at I afleverer efter aktiviteterne så der bliver mindst forstyrrelser og modtagelsen bliver god for barnet.

Hvis I kommer senere pga. lægetid mv. så skal I give besked til personalet i god tid så vi kan have mulighed for at planlægge ex. ture mv.


Forældrekommunikation

Al kommunikation mellem børnehaven og forældre foregår via Intra.


Hvornår har du ansvar for jeres barn i børnehaven?

Når du opholder dig i børnehaven med dit barn, er det dig der har ansvaret for barnet. Både i hverdagen og til fest.


Snore i huer og hansker samt halstørklæder

Snore i tøjet og halstørklæder er af sikkerhedsmæssige grunde forbudt i børnehaven.

Har barnet alligevel snore i tøjet bliver de klippet af eller fjernet på en anden måde.


Cykler hjemmefra

Børnene må gerne tage sine cykler med til børnehaven. Cyklerne skal parkeres ved cykelstativet, vi skal nok sætte dem på plads igen. Lygten Børnehave erstatter ikke cykler som bliver ødelagt eller stjålet.


Cykelhjelm på legepladsen

Børnene må ikke bruge cykelhjelm på legepladsen af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis barnet har cykelhjelmen på og klatrer, rutsjer eller lignende, kan de hænge fast.


Plastikposer i garderoben

Vi henstiller til, at I ikke lægger plastikposer i garderoben af sikkerhedsmæssige årsager. Brug evt. stofposer i stedet.


Tage blå futter på eller skoene af før i går ind i stuerne

Da meget af børnenes leg foregår på gulvet, beder vi jer bruge blå futter eller helt at tage skoene af ude i garderoben.


Håndvask

For at minimere smitterisici bedes I spritte hænder, når I kommer og går. Dette har en stor betydning. Der er holdere til håndsprit, som I kan anvende ved ankomst til børnehaven. Når I har sagt farvel, sørger børnehavens personale for at børnene får vasket hænder.


Navn i tøjet og madpakker

Børnene deler garderober og køleskab med rigtig mange andre børn.  Så det vil hjælpe os og jer med at holde styr på tøj, sko, sutter, legetøj og madpakker hvis I skriver tydeligt navn i alt (÷ strømper).

Lygten Børnehave erstatter ikke tøj, sko, sutter, legetøj og madpakker som er blevet væk eller snavset.


Skiftetøj

Hvert barn har en kurv i garderoben til skiftetøj. Husk 2 par af hver ting, ex. 2 bukser, 2 underbukser osv.


Bleer

I skal selv tage bleer med til børnehaven. Husk at skrive barnets navn i bleposen. Bleposen skal ligge i skabet på børnetoiletterne.

Husk at tale med personalet om, hvornår I tænker at jeres barn skal være blefri. Vi vil gerne samarbejde og støtte jer omkring dette.


Solcreme og solhat

Fra forår til sensommer skal du sørge for, at smøre dit barn om morgenen. Vi sørger for at smøre dem om eftermiddagen. I Lygten børnehave bliver alle børn smurt ind i solcreme. Solcremen indeholder 0% parfume, parabener og farvestoffer og med faktor 30. Hvis barnet bruger en speciel solcreme skal I selv medbringe det, skrive navn på og lægge det i barnets kurv ude i garderoben.

Vi anbefaler også solhat.


Legetøj

Hver fredag må børnene gerne have deres eget legetøj med i børnehave. Børnene må dog ikke have digitale instrumenter med. Vi anbefaler et styk legetøj. Husk navn på.

Lygten børnehave påtager sig ikke ansvaret for privatlegetøj.

Vi er opmærksomme på, at barnet i modtagelsesperioden, kan have brug for et tryghedsobjekt, ex. legetøj, bamse. Hvor længe barnet har behov for dette varierer fra barn til barn, men vi samarbejder med jer omkring dette. 


Sovebørn

Forældre med sovebørn i børnehaven har selv ansvar for at vaske soveposen hver 14. dag.
I praksis fungerer det således:

Vi pakker soveposen ned i en pose som hænges i børnenes garderobe hver 14. dag, dvs. hver anden fredag.

Soveposen skal vaskes alene i 60 grader og tåler at komme i tørretumbleren.

Soveposen returneres førstkommende pasningsdag.