Den første tid i børnehaven

Barnet har de 2 første dage en af sine forældre med hele formiddagen. I kan som forældre fordele dagene i mellem jer, men der må kun være en forælder til stede ad gangen. Vi vil gerne sørge for, at de andre børn på stuen forstyrres mindst muligt af, at der er fremmede voksne på stuen. Proceduren for indkøring af barn på Lygten børnehave er som følger:

 

Dag 1 og 2: 9.45-12.30 med 1 forælder

Barnet og mor/far er i børnehaven fra kl. 9.45 til kl. 12.30 og følger med i vores daglige rytmer og rutiner. Dette opbygger tryghed og genkendelighed hos barnet. Barnet vil i indkøringsperioden både have en primærkontaktpædagog og en sekundærkontaktpædagog/-medhjælper. Den primære pædagog vil også deltage til opstartsamtalen sammen med børnehavelederen. Det er forskel på, hvor mange børn, der starter samtidig i indkøringsperioden. Der vil derfor være forskel på, hvordan vi tilpasser vores planlægning af vores dagligdag i børnehaven.

 

Dag 3: 9.45-11.30 uden forælder

11.30-12.30 med 1 forælder. Barnet møder kl. 9.45 sammen med mor/far. I dag skal vi prøve at sige farvel sammen med barnet. Mor/far går før vi går ind og holder morgensamling. Mor/far kommer tilbage og spiser frokost sammen med os kl.11.30. Vi tager dog altid udgangspunkt i det enkelte barn. Hvis et barn ikke er helt klar til at være alene en hel formiddag uden mor/far, ringer vi og beder jer komme tilbage. Nyttige informationer, når I tager afsked med barnet: · Vær tydelig over for dit barn. · Gå, når du har sagt ”Farvel. Ha` en god dag i børnehaven”. · Undlad at vise barnet eventuelle negative følelser for afskeden. · Ring/sms til børnehaven, hvis du har behov for at vide, hvordan det går med dit barn efter afskeden, ellers så tager vi kontakt. · Hold dig i nærheden, eks. på en nærliggende café, i tilfælde af at du kontaktes for at komme tilbage til børnehaven.

 

Dag 4 og 5: 9.45-14.30 uden forælder

Barnet møder kl. 9.45 sammen med mor/far. I dag skal vi prøve at sige farvel sammen med barnet. Mor/far går før vi går ind og holder morgensamling. Som udgangspunkt skal barnet nu følge dagen i børnehaven uden mor eller far, og hentes efter eftermiddagsmaden kl. 14.30. Vi tager dog altid udgangspunkt i det enkelte barn. Hvis et barn ikke er helt klar til en hel dag uden mor eller far, ringer vi og beder jer komme tilbage.

 

Uge 2: Nu er det nye barn startet i børnehave

På en almindelig børnehavedag skal børnene som udgangspunkt være mødt og være færdig med at tage afsked senest 9.30, hvor formiddagens program med pædagogiske aktiviteter begynder. Dette beder vi om, at I respektere. Evt. senere aflevering kan finde sted kl. 11.30, hvor, formiddagens aktivitet er slut. Som forældre skal I forvente at afsætte min 5 hverdage som modtagelsesdage. Det indebærer, at forældrene står til rådighed for barnet, selvom barnet er hos os, og den afleverende forældre kan komme til børnehaven hurtigt, hvis det bliver nødvendigt. Erfaringen viser, at vi herved skaber de bedst mulige rammer for modtagelsen af jeres barn. OBS! Hvis barnet bliver syg, er fraværende pga. fridage eller weekend, genoptages modtagelsen med gentagelse af barnets seneste dag (eks. Dag 1, Dag 2, Syg, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Weekend, Dag 4, Dag 5).