Carolina Tangstad
Pædagogisk leder

”At give børn en god start på livet”, hvor de føler sig set, hørt og anerkendt. Det er i mine øjne centrale værdier, der giver barnet tryghed og motivation til at udforske verden og udvikle sig til det, det er skabt til. Som børnehaveleder og -pædagog brænder jeg for at skabe en børnehave, hvor der er tydelige rammer og struktur for både børn, personale og forældre således at børnene kan føle sig trygge og overskue deres hverdag. Jeg ønsker at det skal være et sted, hvor børnene synes, at ”Det er rar at gå i børnehave”, fordi de bliver mødt af tydelige og kærlige voksne og de får mulighed for at lege med deres venner. Jeg brænder for at skabe et sted, hvor de fysiske rammer tilgodeser børnenes forskellige interesser for leg. At skabe et sted, hvor børnene kan føler sig trygge og tillid til dem omkring sig er ikke noget vi som institution gør alene, men i samarbejde med forældrene.

Louise
Pædagog

Børn og deres nysgerrige tilgang til verden ligger mit hjerte nært. Det er en glæde for mig, at få lov til at opleve børn vokse og udvikle sig til at blive deres helt egen person med en plads i fælleskabet og i verden. Jeg ønsker og brænder for at gøre en forskel og være medvirkede til, at alle børn får en masse succesoplevelser og føler sig værdifulde. Jeg er optaget af den ankerkendende og aktivt lyttende tilgang, da det er min overbevisning at dette spiller en afgørende rolle i barnets relationstilknytning. Lygten børnehave er for mig et sted hvor det enkelte menneske har værdi og et sted hvor jeg som pædagog kan få lov til at arbejde med det jeg brænder for, nemlig at fordre barnets trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem en omsorgsfuld, faglig og innovativ tilgang.

Iben
Pædagogmedhjælper

Jeg føler mig utrolig heldig og velsignet over, at få lov til at arbejde i børnehaven. Det der særligt motiverer mig i mit arbejde er, når jeg har en tæt kontakt med børnene, og kan være med til at skabe en tryg, rolig og omsorgsfuld hverdag for dem. En hverdag hvor de kan udvikle sig gennem leg og læring, skabe relationer og venskaber på tværs af deres alder. Jeg elsker at se børns nysgerrighed på verdenen, og at de ikke er bange for at udfordre og udfolde den – og jeg vil glæde mig til at understøtte denne livsenergi gennem fordybelse og samvær med dem. Det bliver også fantastisk, at bidrage til og støtte børnene i at skabe og vedligeholde gode sociale relationer – en kompetence, der har stor betydning for deres videre liv. At være den der dagligt er med til at gøre en positiv forskel i børns liv, er for mig meningsfuldt arbejde.

Julie
Sprogansvarlig

De fleste af os kan nok huske, at der på et eller andet tidspunkt i vore børnehave- eller skoleliv har været en voksen, der forstod os særlig godt, en vi var trygge ved og kunne gå til, hvis noget gik os på. Sådan en voksen vil jeg gerne være. At skabe en omsorgsfuld og tryg base for børnene er den største drivkraft for mig – for derigennem kan vi udforske, eksperimentere og udfolde os. Derudover er det en stor glæde for mig at bidrage til at styrke børnenes handlekompetence, nysgerrighed og madmod gennem alle de spændende aktiviteter, lege og udflugter, der er en del af børnehavens hverdag. Som bonus får jeg en masse skønne guldkorn og gode perspektiver fra børnene.

Marc
Pædagogmedhjælper

Jeg mener at vores børn er vores vigtigste anliggende. At være med til at skabe livsduelige mennesker gennem læring og leg, giver mening for mig. Jeg tager denne opgave meget seriøst og bestræber mig på, hver dag, at bidrage positivt ind i de små menneskers liv.

Ghita
Pædagogmedhjælper

Jeg finder meget mening i at arbejde med børn, fordi jeg kan se, at de konstant udvikler sig og lærer nyt. Det er vigtigt for mig at møde børnene der, hvor de er, om end det er i fantasiens verden eller i et trøstende kram. Muligheden for at gøre en forskel i et barns liv og udvikling motiverer mig hver dag til at engagere mig i mit arbejde.

Kohistan
Praktisk medhjælper

Jeg elsker at være en del af hverdagen i Lygten Børnehave, hvor jeg giver en hånd med alt det praktiske. Derudover betyder det meget for mig at være nærværende og omsorgsfuld og hjælpe børnene i alle situationer.